Boliglån

Hjem lån og huslån er den vanligste måten å finansiere kjøp av et hus eller borettslag. Bolig som brukes så ofte som sikkerhet for de fleste av lånet. Et hjem lån er vanligvis delt inn i flere deler som har forskjellige renter. Den største delen kalles lån og er den delen der hjemme som sikkerhet, kan denne delen være opp til ca 75% av lånet, avhengig av hva slags beste boliglån uten egenkapital du låne og hva markedsverdien er vurdert.

Lien huslån er også kalt lån . Trenger å låne ytterligere kalt den mest andre huslån . Second Mortgagehar en større risiko for utlåner når det ikke er sikkert at eiendommen dekker hele lånet som sikkerhet. Derfor er den andre lån ofte en høyere rente, og det er dette lånet du vil betale seg først for å redusere sine rentekostnader. Når du tar et hjem lån, er det vanlig å samtidig foreta en forskuddsbetaling ; dette kan variere, men er ofte på 15% av det totale lånebeløpet.

BANK TID KOSTNAD RÄNTA
ASSA 5000 kr (5000 - 40000) 2 år (1 - 5 år) -
MONETTI (5000 - 30000) 1 år (1 - 5 år) -
KLICKLÅN 5000 kr - 1000 kr
SÄKERFINANS 5000 kr 1 år (1 - 5 år) -

De nye beste boliglån reglene i juni 2018 – Amortisering kravet

Du har sikkert lest at det var nye regler som trådte i kraft i juni i år (2016); den såkalte amortisering kravet. Dette betyr at nye lån nesten alltid må tilbakebetales – og det påvirker deg å ta et hjem lån!
Så her er reglene du har et huslån som er mer enn halvparten av verdien av eiendommen du må betale tilbake. Har du et beste boliglån uten egenkapital som er mer enn 70% av hjemme verdi, må du amortize 2% av den totale eiendomsverdi per år. Er LTV mellom 50% – 70% du må betale 1% av den totale eiendomsverdi per år opp til deg å nå 50% lån til verdi.

bolig huslån

Finnes det unntak?

Det finnes noen unntak, men da er det spesielle omstendigheter. Amortisering kravet gjelder ikke for lån som er tatt før 1. juni 2016. Unntak til hovedkravet for et nybygg (opp til 5 års fritak). Det er også mulig å bytte bank uten å utløse tilbakebetaling kravet. Unntakene nevnt som grunner til å unngå tilbakebetaling krav for en viss periode, for eksempel dødsfall i familien, sykdom eller arbeidsledighet.

Første-lien og andre beste boliglån uten egenkapital

Top lån er lån du har hjemme i tillegg til den første lån. Bottom lån er nå opp til 75% av boligens verdi, i tillegg opp til 85% er kjent som en andre lån. Top lån har ofte amortisering kravene i ca 10 år og det er en høyere rente enn den første beste boliglån uten egenkapital. Hvis du har et lån i tillegg til både den første lån og andre lån kalles usikrede lån; et lån uten sikkerhet. Denne formen for lån er høyere enn renten på.

Kan jeg låne mer enn 85% av eiendommen koste?

De fleste banker vil du foreta en forskuddsbetaling, ofte 15%, men noen har i sine formuleringer på sine nettsider at det er mulig å gjøre et lån som er høyere enn 85% av kostnadene. Dette lånet er et usikret lån som ikke har hjem som sikkerhet og dermed en mye høyere rente. Hvis det er en transformasjon fra et leie av et leier kan være i stand til å låne mer enn 85% av boliger kostnader.

Vanskelig å få huslån?

Noen banker er restriktive huslån med mindre du kan vise frem din evne til å betale med en slik fast jobb. Men det er lån tilbydere som tar hensyn til hva du liker uten å bekymre deg om dine tall. Slikt er for eksempel BlueStep som kan gi deg et huslån eller muligheten til å låne mot din nåværende hjem, selv om du kanskje har dårlig kreditt, ikke har en fast jobb akkurat nå, eller bare flyttet.

Huslån og andre sms lån i Norge

Bankene er ofte svært forsiktig med å ha penger satt til å sette seg selv i dagens billigste boliglån uten egenkapital markedet. Det betyr at du må ha minst 15% i besparelser. Bottom lån da vanligvis være på 75% av boligens verdi, og toppen av de resterende 10% til 85%. Top lån har ofte en litt høyere rente og en raskere nedbetaling plan enn den første huslån.
Generelt lønner det seg å ha flytende rente på sine sms lån – hvis man vet at det er i stand til topper og daler – du vil være sikker på hva du betaler i renter i fremtiden bør tie det. Les mer om sms lån her.

Hjem lån som student

Å være student og ta større lån kan være et problem, du vanligvis ikke har en større inntekt. Men avhengig av hvor din personlige økonomi, kan det likevel være mulig å løse, for eksempel med en større forskuddsbetaling. Det kan også være mulig å løse ved å ha en slektning, venn eller foreldrene som co-låntakere. Disse blir da ansvarlig dersom du ikke kan betale selv. Du må imidlertid ha en økonomi som vil være i stand til å bære lånet, derfor kan det være litt vanskelig for studenter å få et hjem lån.

bra boliglån student

Nedbetaling av lån

Avskrivning er den faktiske delen du betaler ned lånet, ikke kostnadene som er av interesse betaling. Det finnes ulike typer tilbakebetaling og ulike lange amortisering perioder.

Annuitetslån

Hvis du gjør en såkalt livrente betyr at du betaler det samme beløpet hver gang, betyr dette at i begynnelsen betale en større andel av interesse og en mindre del av avskrivninger. Amortisering komponent øker deretter som du betaler, selv om du faktisk betaler det samme beløpet hele tiden.

Rett amortisering

Et lån med fast avdrag er det motsatte av livrente. Her er den viktigste delen, som er den faktiske avdrag på lånet, lik hver gang. Men som rentekostnader reduseres for hver betaling så den totale kostnaden per betalingsdato mindre i takt med gjeldsreduksjon.

Medlåntagare

Hva er en co-låntakere?

Det er co-låntakere er like skyldige som låner at lånet er betalt tilbake – så det er to personer med felles ansvar for lånet. Den vanligste anledningen når du trenger en co-låntakere er, selvfølgelig, når det kommer til et hjem lån / billigste boliglån uten egenkapital. Med en co-låntakere er mer sannsynlig å få sine lån godkjent av banken. Co-låntakere er altså det samme som låner. Medlåntare er ikke helt det samme som en garantist, garantisten den person som betaler lånet hvis långtagaren ikke får det. Til slutt, en garantist samme forpliktelser som en co-låntakere, men bare etter at låntakeren ikke vært i stand til å betale sine lån.

Foreldre som co-låntakere?

Det er ikke uvanlig at foreldre frivillig som co-låntakere. Banken ser ofte snarere enn en co-låntakere en garantist med mindre man anser den som låner som 100% kreditt verdig. Det er en mer komplisert prosedyre å slå til en garantist enn co-låntakere (dvs. låner).

Hva er en co-låntakere forpliktelser?

Som vi tidligere har beskrevet som co-låntakere er nøyaktig det samme som låner. Samme forpliktelser gjelder som låner.

Lånebetingelser med co-låntakere?

Ofte deles lån mellom medlåntagarna så du har halvparten av lånet var. Dette betyr naturligvis også medlåntagaren kan trekke halvparten av rentekostnader i sin erklæring.

Guarantor husets

I motsetning til en co-låntakere som ikke er en garantist for halve lånet er vanlig for co-låntakere. Garantisten plikter å låne betaling som festeforhold, men høne er første kalles opp når låntaker har vært ute av stand til å betale. Man bør ikke forveksle en garantist til kreditor. Kreditorer er de samme som långivere, som ofte banken. Man bør alltid tenke gjennom riktig når du setter opp som en garantist når du faktisk kan være ganske skyldig av lånet er betalt i henhold til plan. Selv en egen evne til å låne kan være begrenset hvis deres personlige økonomiske situasjonen endrer seg.

Billigste boliglån til tross for betalingsmislighold

Noen ganger kan det være vanskelig å få et lån eller beste boliglån uten egenkapital dersom du tidligere har fått en eller flere kreditt. Men det er flere selskaper som spesialiserer seg på deg! De ser ikke bare til noen dårlig kreditt eller gjeld, hvis du for tiden ikke har en fast jobb, hvis du har en uregelmessig inntekt, og så videre. De dømmer deg i et helhetlig perspektiv, og ofte kan løse et lån. Har leietaker kan ofte større del av boligen for å være den sikkerheten som er nødvendig for deg å få et lån.I Sverige over en halv million innbyggere, en eller flere betalingsanmerkninger, og det blir stadig mer vanlig. Bakgrunnen for en betaling standard kan være mange, men det er sjelden noe som den «vanlige banken» tar i betraktning, er det her at de spesialiserte långivere vil hjelpe deg.

Finne ut beste boliglån uten egenkapital

Huslån brukes som sikkerhet for lånet du tar hjemme. Denne avgiften beregnes for klassen «dokumentavgift», som skjøte. Å ta ut en ny pantedokumenter, betaler du et gebyr på 2% av beløpet du tar ut pluss en fast avgift (i dagens situasjon, i 2015, er det 375 milliarder). I tillegg har bankens avgift.Det er allerede en eller flere huslån på hjemmet, kan du bruke dem og dermed trenger bare ta noen nye pantedokumenter i mengden overstiger de eksisterende pant bokstaver.

Her er et eksempel på beregning av et pantedokument.

Beløpet du bør låne: 2 000 000 SEK (merk at det er lånebeløpet, ikke den totale verdien av hjemmet)
Eksisterende huslån er på: 500 000

Du forventer, må du fjerne den eksisterende pantattest:

2000000-500000 = 1 500 000

Du gjør huslån 1 500 000 SEK.

Multipliser 1 500 000 med 0:02 (2%), og du får en pris på 30 000

Nå kan du Plussa den administrative gebyr på 375 SEK, og den totale kostnaden for pantattest er slik: 30 375 SEK(+ eventuelle bankgebyrer)